top of page

BLOGG

En härlig helg tillsammans med Martin Reen

En evig kärleksrelation

Guds kärlek fanns i tidens början. Den räcker genom allt och den tar inte slut. Härliga kärleksbudskap genom pastor Mike och Martin Reen


Jag bor i Guds kärlek Det vet jag nu. Den räcker till alla. Den finns framför min blick och den

bultar på mitt hjärtas dörr. Jag känner en stor tacksamhet till vår pastor Mike Hegarty som

mycket pedagogisk öppnat våra ögon för Guds oika dimensioner av kärlek. Så enkelt att förstå.


Så svårt att bli en del av. Hur ska vi förstå en ren och sann utgivande kärlek?

I en trasig tid kan vi lätt tappa fotfästet. Vi kan se på allt som larmar. Finns kärleken i dess

ädlaste form kvar på moder jord? Vi kan syna våra egen och andras brister. Där kan jaget fastna.


Där fastnade Filemon. Vi kan vägra att umgås med nya människor. Där blev Jona fast på havets botten. Vi kan också i vår brustenhet göra allt för att ta emot och spegla vidare Bibelns kärleksförklaring till oss. Läsa Höga visan om Eros kärlek mellan man o kvinna. Filiakärlek mellan bröder. Stor kärlek mellan förälder och barn. Kärleken vi ser i berättelsen om den förlorade, men mycket älskade, sonen. Vidare Guds utgivande Agapekärlek. Den som räddar en hel mänsklighet från undergång. Bara att ta emot. Bara att kasta sig ut i. Solkatter från en himmelsk kärlek att sola sig i. Svårt? Mycket svårt. Det killar i magen av tanken på att byta kontroll och prestation mot frid. Bara bli älskad mitt i livet. Vad ska grannarna säga?


Att Gud och vi hör ihop bekräftades ytterligare genom Martin Reen. Vi flyttar ett steg närmre

sanningen att Gud älskade oss först. Därför kan vi älska varandra. Vårt värde beror inte på om vi lyckas i våra liv, om vi ser bra ut på Facebook eller om vi kämpar aldrig så mycket i egen kraft. Vi har vårt värde i att vara älskade söner och döttrar i Herren. I den tryggheten kan vi flöda ut kärlek till andra. Vi får fokusera på Jesus. Då försvinner både ego och trasighet, tack Martin för att du mellanlandade hos oss mellan Finland och Skellefteå. Vi är älskade. Det vet vi nu. För evigt.


Tankar om helgen från Susanne Carling.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page