top of page

Vår verksamhet

samantha-sophia-NaWKMlp3tVs-unsplash.jpeg
BARNKYRKA

Varje söndag finns det möjlighet för barnen att delta i barnkyrkan som börjar ca 11.15, en bit in i gudstjänsten.

Där får barnen på ett enkelt men effektivt sätt under ledning av vuxna i församlingen lära sig om Jesus kärlek och kristen tro genom bibelberättelser, aktiviteter, lek och skoj. 

För mer information om barnkyrkan maila: 

jordana.surell@leksandpingst.se

nicole-honeywill-703542-unsplash.jpg

Varje söndag klockan 11:00 träffas vi och firar Gudstjänst tillsammans i kyrksalen. En vanlig gudstjänst består av bön, lovsång och en predikan. 

Efter gudstjänsten samlas vi i cafédelen av kyrkan för fika och gemenskap, fikat kostar 25kr per person.

Gudstjänsten firas söndagar klockan 11.

GUDSTJÄNSTER
timothy-choy-695130-unsplash.jpg
VENTILATION

På onsdagar träffas ungdomar mellan 12-19 år för att diskutera kristen tro. De samlas för att äta och sedan samtalar de kring olika ämnen och frågor. 

På kvällarna får de också undervisning i anknytning till ett aktuellt tema. 

Kvällarna börjar klockan 18.30 och slutar 21.00. 

Alpha Cover.png
ALPHAKURSER

Är du nyfiken på kristen tro? Då är Alpha något för dig!

 

Alpha är en grundkurs i kristen tro som genom att man träffas en gång i veckan i cirka tio veckor går igenom grunderna för den kristna tron. Oavsett om du aldrig satt din fot i en kyrka eller om du varit troende hela ditt liv så passar Alpha dig också!

Under en kväll på Alpha samlas man först för att äta middag tillsammans. Efter middagen håller någon tilldelad ett föredrag om någon aspekt av den kristna tron. Efter föredraget delas deltagarna in i grupper där de får diskutera dagens tema och ställa frågor. Varje vecka samlas du i samma grupp. 

jack-sharp-579583-unsplash.jpg
BÖNEMÖTEN

Det finns under veckan flera tillfällen som är dedikerade enbart för bön i församlingens verksamhet. Vi tror att vi är kallade till att be tillsammans och för varandra, därför är bönen oerhört viktig.

 

Torsdagskvällar klockan 19:00 har för många av oss blivit en av veckans höjdpunkter. Där samlas vi och ber för vår stad, för vårt land och för varandra. Vi brukar även dela nattvard. Det finns även drop-in bön under veckan som är ett perfekt sätt att starta dagen.

 

För närmare info se kalendariet på förstasidan.

Purnima_tillhör_en_minoritetsgrupp_i_Ban
PMU SECOND HAND

Genom den secondhand butik som drivs och ägs av församlingen kan vi hjälpa människor världen över med allt från mat till skolgång. Genom de gåvor som ges till butiken och som sedan säljs får vi de resurser som krävs för att göra skillnad världen över.

För mer info och kontaktinformaton klicka här!

nina-strehl-140734-unsplash.jpg
EVANGELISATION

Som kristna är vi kallade att dela evangeliet med de som aldrig hört talas om Jesus (Matteus 28:18-20) därför är evangelisation oerhört viktigt. Dels för att den håller den kristna kroppen levande men också för att fler får höra talas om Jesus och vad Han gjort för oss.

 

På lördagar finns vi därför utanför ICA på Leksands centrum på vad som i folkmun kallas för "noret". Där möter vi människor med korv, kaffe, bullar och självklart evangeliet. Utöver det har vi evangelisationssatsningar vid andra specifika tillfällen så som Rättviks marknad samt under midsommar. 

 

Fariséerna fick se det och frågade hans lärjungar: ”Varför äter er mästare med publikaner och syndare?” Jesus hörde det och sade: ”Det är inte de friska som behöver läkare utan de sjuka.” Matteusevangeliet 9:11-12

MISSION

Kyrkan understödjer och hjälper flera missionärer som arbetar världen över. I Colombia arbetar Mauricio och Christina med att utrusta andra missionärer i sin tjänst. I Pakistan arbetar Jonathan tillsammans med sin familj för att köpa människor fria från slaveri på tegelbruk.

bottom of page