top of page

BLOGG

Var med och ber för SverigeI början av 1950-talet reste Gud upp flera profeter i Sverige som hade nöd för landets situation utifrån hotbilden som rådde då om en invasion från Sovjet Unionen. Som på Jonas tid, tog folket budskapet på allvar och det blev stora bönemöten i Pingstkyrkor över hela landet. Väckelsen som blev då brukar kallas för förnyelseväckelsen och räddade landet undan domen. Nu stor vi inför en allvarlig hotbild på nytt. Men Guds folk ska inte ha fruktan utan kärlek som drivkraft. Här kommer ett utdrag från en artikel i ”Världen Idag” om behovet av ett gemensamt böneinitiativ 70 år efter Gud räddade vårt land undan invasion och ödeläggelse.


En stor rörelse av bön och fasta startar söndagen den 1 mars och pågår i 40 dagar. Alla som vill uppmanas, av olika böneorganisationer, att delta i någon form.

Det är de tre organisationerna Sverigebönen, Sverige365.nu och Sverigebönen24-7.com som bjuder in till den gemensamma aktionen. Bönen ska pågå 1 mars till 9 april, vilket är samtidigt som kyrkoårets fasteperiod n form. – Det här kan ena oss i landet, säger Patrik Sandberg från Sverigebönen.

Nytt för i år är att det finns stöd och vägledning att hämta genom att man kan ladda ner en bön- och fastemanual på organisationens hemsida.

– Vi har lyssnat till folk som har bett om hjälp för hur man ska klara av att be en hel timme eller mer. Så nu har vi tagit fram bibelord och teman för varje dag och vecka, säger Patrik Sandberg.

Tre övergripande teman för satsningen är att möta Herren, att bli renad och att få arbetare till skörden.

– Detta är för alla generationer, alla kristna i alla grupper. Vi vet att många fastar inför påsk och det här kan ena oss i landet, säger Patrik Sandberg.

– Visst kan 40 dygn kännas mycket, men vi gör det tillsammans, var och en tar sin lilla del. Jag vet flera som kommer att delta genom att ta bönepromenad på lunchen, fortsätter han.

Fasta betyder att avsätta tid för att söka Gud, och det kan enligt Patrik Sandberg göras på många sätt.

– Den smarta telefonen har blivit vår tids avgudaaltare, så man kan gärna lägga undan den under perioden som en form av fasta. Och jag vet flera som väljer en så kallad Danielsfasta då man bara äter vegetariskt.

– Vi behöver kliva in i den här perioden, det finns en så stor hunger även globalt, säger Sandberg…..

Vi står vid ett vägskäl och vi behöver söka Herren för vägledning.

Så säger Herren: Ställ er vid vägarna och spana, fråga efter de urgamla stigarna. Fråga efter den goda vägen och vandra på den, så ska ni finna ro för era själar…. Jeremia 6:16

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page